Referenties kandidaten

Referenties van onze kandidaten

De referenties van onze kandidaten zijn voor ons ontzettend belangrijk. Hier gaat het tenslotte om. Graag delen wij deze hier met u, zodat u kunt zien wat de ervaringen uit de praktijk zijn.

Mijn werk neerleggen? Ik dacht het niet! En dus ging ik door. Totdat mijn werk bijna letterlijk uit mijn handen viel en ik opeens thuis kwam te zitten, omdat werken echt niet meer ging. Ik had een burn-out. Nu terugkijkend had ik eerder moeten stoppen, maarja mijn loyaliteit naar mijn werkgever was groot. En ik dacht nog steeds dienstbaar te zijn. Maar dit dácht ik slechts. Pas toen ik thuis zat moest ik wel toegeven dat ik niet meer dienstbaar kon zijn. Ik wilde wel werken, maar ik kon het niet. Een moeilijke periode. Maar toch kwam de dag dat ik voor het eerst weer een ochtend aanwezig mocht zijn. Op een andere werkplek binnen dezelfde afdeling. Om weer werkuren te gaan opbouwen. En mijn doel was om binnen mijn eigen organisatie een nieuwe functie vinden. Maar mijn herstel ging langzaam. Ik had tijd nodig. En vervolgens gaf mijn ziekteduur aanleiding tot een extern re-integratietraject. Een andere baan buiten mijn organisatie? Dat wilde ik niet. Maar tegelijkertijd voelde ik wel een prikkeling. Wat zou ik eigenlijk waard zijn op de arbeidsmarkt? Zouden andere werkgevers geïnteresseerd in mij zijn? Ik besloot om de uitdaging aan te gaan en dit traject een serieuze kans te geven. En hierin koos ik voor Welke Professionals. Een goede keuze, want de klik die ik in het eerste telefoongesprek voelde met een jobhunter van Welke, die is gedurende het gehele traject gebleven. En naast deze jobhunter kreeg ik zelfs een coach toegewezen met wie ik regelmatig contact onderhield. En een vraag die altijd werd gesteld bij het begin van elk gesprek was ‘Hoe gaat het met jou?’. In deze gesprekken hielp mijn coach mij om te ontdekken wat ik wilde en waar mijn talenten en kwaliteiten lagen. Dit schetste in verbazingwekkend korte tijd een behoorlijk nauwkeurig beeld van mijzelf. En ook van het werkveld waar mijn talenten en kwaliteiten lagen. En dat was een verrassing! Ik had nog nooit aan dit werkveld gedacht, maar het klonk heel logisch. Dus vervolgens startte een periode van oriëntatie… zowel buiten als binnen mijn eigen organisatie waar nog steeds mijn eerste voorkeur lag, maar waar ik op momenten weinig perspectief zag. Totdat mijn coach van Welke mij aanspoorde om contact op te nemen met iemand uit mijn netwerk die al werkzaam was in het werkveld waarin ik aan het oriënteren was. En ik bleek nog meer collega’s te kennen die in dit werkveld werkzaam waren. En na enkele oriënterende gesprekken en bezoeken werd ik enthousiast. Dit is wat ik wilde. En hoe bijzonder is dit, dat ik via een extern traject een leuke baan heb gevonden die heel goed bij mij past binnen mijn eigen organisatie! En hiervoor ben ik Welke Professionals heel dankbaar. Ik geloof dat wanneer iemand eerlijk durft te kijken, mooie mogelijkheden dichterbij zijn dan gedacht…
Frank, Apeldoorn
Coachingtraject door Welke Professionals
Het afgelopen jaar ben ik begeleid door Monique en Nikki van Welke Professionals. Monique deed de persoonlijke begeleiding en is meerdere keren bij mij thuis geweest. Fijn dat ik zelf niet de deur uit hoefde, zeker in het begin toen het nog niet zo goed met me ging.
Ik wist al wel dat ik een carrière switch wilde maken, maar niet hoe ik dit zou moeten aanpakken. Door veel te praten werd steeds meer duidelijk wat ik zou kunnen en willen gaan doen. Ook kreeg ik een aantal (persoonlijkheid)testen, die me lieten zien waar mijn sterke en minder sterke kanten liggen. Samen bekeken we mijn cv en her-activeerden we mijn LinkedIn profiel.
Met Nikki ging ik online aan de slag. Zij werkte me in op jobport en hielp mij om mijn cv er perfect te laten uit zien!  Ook stuurde zij mij relevante vacatures en voorbeeldbrieven voor sollicitaties en keek zij de brieven na.
Beide dames gaven mij altijd het gevoel dat ze met me mee leefden en dachten, maar de regie wel bij mezelf lieten. Ik heb de samenwerking als zeer prettig ervaren en gun iedereen zo’n goeie coaching. Ondertussen heb ik 3 dagen in de week leuk vrijwilligerswerk om wat meer ervaring op te doen!
Mirjam, Aerdenhout

Mijn outplacement begeleiding bij Welke Professionals zit er na 4,5 maand op.

28 brieven verder en 2 sollicitatiegesprekken gevoerd heb ik voor de komende 7 maanden een baan en ga ik daar nu eerst van genieten. Ik ben tevreden over de positieve, opbouwende en soms voor mij goede afremmende begeleiding van Inge. Tussentijds peilen hoe het met me gaat, bijsturen, oppeppen, me weer op de rails zetten met meer zelfvertrouwen. Het geloof en vertrouwens van zowel Inge als Samantha dat er een baan voor mij is gaf me de moed om elke dag door te gaan in die eenzame wereld van vacatures. Ik moet het zelf doen maar niet alleen, samen hebben we er de schouders onder gezet en heb ik dankbaar ‘gebruik’ gemaakt van jullie professionaliteit op allerlei vlakken. Direct zichtbaar in opzet CV, de gecorrigeerde sollicitatiebrieven, het oefenen van telefoongesprekken en adviseren van de te nemen stappen. Alsmede de vuurdoop op social media. Achter de schermen door Inge en Samantha op zoek naar leuke, passende vacatures voor mij. Top geregeld binnen de organisatie, dat als jullie er niet zijn, mijn proces goed verder liep.

Dank jullie wel voor je kennis, “zakelijke” vriendschap en support.

Niki uit Lommel (BE)
Na een reorganisatie gekozen voor Welke Professionals ipv het door mijn werkgever aangeboden outplacementbureau. Door deze keuze heb ik ipv een outplacementtraject in groepsverband een 1 op 1 begeleiding gehad. Erg plezierig en professioneel contact met de medewerkers, ze hebben me een frisse kijk gegeven op de arbeidsmarkt door het aangeven van vacatures waar ik zelf niet op gekomen was. Daarnaast goede tips gehad voor zowel sollicitatiebrieven als voorbereiding van sollicitatiegesprekken. Ik kan iedereen Welke Professionals aanbevelen!

Gertjan uit Baarn
Vorig jaar, via mijn werkgever bij Welke Professionals terechtgekomen voor het spoor2 traject. Ik had geen zijn in, om weg te gaan bij mijn huidige werkgever of me daarop te richten, terwijl ik volledig aan het re-integreren was en ook hard met spoor 1 bezig was. Raymond was en is een goede begeleider, en ik kreeg het gevoel niet met de “vijand” te maken te hebben, maar met een sparringpartner, en waar ik hele goede gesprekken mee had, die me begreep, en waardoor ik een nog eens veel inzichten door kreeg, waardoor ik mezelf goed leerde kennen. Hoe meer ik dit doorkreeg, hoe meer ik dit doorkreeg, hoe meer ik het gevoel kreeg dat ik iets ging bereiken, hoe eerlijker en opener. Samantha bedankt voor al je inzet en hulp! Op alle vlakken, van social media, tot administratief, tot je meedenken, en gewoon jezelf zijn!

Het traject is succesvol afgesloten, met een nieuwe baan, en met een hele andere mij, en dit mede dankzij jullie, bedankt!!

Karin uit Lage Mierda
Afgelopen juni via mijn werkgever een outplacementtraject aangeboden gekregen door Welke Professionals. Met redelijk gemengde gevoelens dit traject gestart.

De begeleiding en de gesprekken heb ik vanaf dag 1 als prettig en positief ervaren, waarin ook voldoende ruimte was voor mijn gevoelens en situatie. Goede hulp in de voorbereiding op gesprekken en daarnaast ondersteuning in het opstellen van een up-to-date cv en aanpassingen op social media hebben mij geholpen dit traject positief te doorlopen.

Raymond dank voor het meedenken en jou altijd positieve, ondersteunende en opbouwende feedback en Samantha dank voor al jouw inspanningen omtrent alle brieven en aanpassingen.

Ik heb er veel van geleerd en kijk met een heel goed gevoel terug op dit traject!

Marijke uit Veldhoven
Via mijn voormalige werkgever ben ik bij Welke Professionals terechtgekomen voor een 3e spoortraject. Vanwege begeleiding via een andere organisatie (2e spoortraject) had ik er voor wat betreft begeleiding, niet heel veel vertrouwen in. Daar kwam verandering in toen ik in contact kwam met Welke Professionals en mijn casemanager Milou. Het contact kwam razendsnel tot stand en binnen één week was er een afspraak bij mij thuis ingepland. Ik heb dat als bijzonder fijn, persoonlijk en vertrouwd ervaren. Door hun ervaring in het vakgebied lijkt het alsof ze je kennen, voordat ze je kennen. Ze zetten zich 100% in voor de kandidaat en staan dus niet alleen aan de kant van de opdrachtgever. Degene die betaalt die bepaalt, gaat hier dus zeker niet op. Ook zijn zij goed op de hoogte van de rechten en plichten van zowel werknemer als werkgever. Ze leven de regels van de Verbetering Wet Poortwachter streng na. Al met al was de begeleiding door Welke Professionals precies wat ik nodig had op dat moment.

Denise uit Hooglanderveen
Ik ben heel blij dat ik bij jullie terecht ben gekomen tijdens mijn zoektocht naar een andere baan. De gesprekken heb ik als zeer open en persoonlijk ervaren, fijn intensief. Het plan wat samen met mij was opgesteld was zeer goed werkbaar en kon natuurlijk gaandeweg aangepast worden. De zoektocht naar vacatures binnen mijn interessegebied ging en gaat Welke heel goed af. Jullie zijn voor mij altijd bereikbaar geweest voor overleg, sparren, redigeren, adviseren, informeren. Mijn ervaring in het zoeken naar ander werk was ongeveer 16 jaar oud en dat is nu weer nieuw leven ingeblazen (maar ik ben van plan die nieuw opgedane ervaring niet vaak te gaan gebruiken…J

Het voor bespreken van het sollicitatiegesprek gaf mij de zekerheid die ik nodig had. Voor mij was het genoeg om dat gesprek alleen maar te bespreken. Een oefensollicitatiegesprek was ook mogelijk maar voor mij niet nodig. De kracht van Welke zit in het persoonlijk contact!

Nogmaals heel hartelijk bedankt en bij werkvraagstukken weet ik jullie te vinden!

Ariën uit Ankeveen
Ik ben in contact gekomen met Richard toen ik ruim 14 maanden (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt was en diende te beginnen met de re-integratie 2espoor. Het was dus tijd om te solliciteren bij andere bedrijven. Het is alweer enkele jaren geleden dat ik voor het laatst een sollicitatiebrief heb geschreven en ondanks dat ik regelmatig uitgenodigd werd, gingen de gesprekken regelmatig niet zoals ik zou willen. Mede door mijn koppigheid heb ik vaak hulp afgewezen.

Ik heb met meerdere re-integratiebureaus gesproken en vaak gaven zij mij een vast traject welke niet aansloot bij mijn wens om direct te starten met solliciteren. De keuze voor Welke Professionals was dan ook snel gemaakt toen zij hun stappenplan presenteerde in een zeer persoonlijk gesprek.

In het intakegesprek gaf Richard mij direct het gevoel dat mij oprecht betrokken is en daarin hebben hij en Welke Professionals nooit teleurgesteld. Na enkele tests (waaronder een persoonlijkheidstest) hebben we nog binnen een week een sollicitatiebrief gestuurd, met SUCCES! Direct een uitnodiging na enkele behulpzame aanbevelingen op mijn sollicitatiebrief, waarvan ik overtuigd was dat deze al erg goed was. Hij kon dus nog beter!

Ter voorbereiding op het sollicitatiegesprek hebben zowel Richard als Welke Professionals een geweldige inzet getoond. Naast enkele goede tips nam Richard alle tijd om mij klaar te stomen.

Mede door deze gesprekken, heb ik ontdekt hoe ik benadering van sollicitatiegesprekken kon verbeteren en dit heeft zijn vruchten afgeworpen! Al na 2 en een halve maand had ik nieuw werk gevonden. Ik kan oprecht zeggen dat dit grotendeels te danken is aan de persoonlijke benadering en de toewijding van Welke Professionals.

Iedereen die onfortuinlijk genoeg is om in het 2e spoor re-integratie terecht komt adviseer ik zonder twijfel Welke Professionals in te schakelen! Richard en co. BEDANKT!

Pascal uit Almere
Net voor de kerst van 2013 kreeg ik van mijn oude werkgever te horen dat het na een dienstverband van bijna 18 jaar op redelijk korte termijn zou gaan stoppen. Ik kreeg een outplacementtraject aangeboden en de begeleiding werd verzorgd door Welke Professionals.

De begeleiding die ik hier heb ontvangen heb ik als zeer prettig ervaren. Door de hulp die ik gekregen heb, heb ik mijn cv aantrekkelijker kunnen maken. Ook de voorbereiding op een gesprek heeft mij goed gedaan. Daarnaast heb ik met hulp een presentatie gemaakt waarin ik mij profileerde op een bijeenkomst met diverse werkgevers uit de regio. Al met al is alles prima verlopen en kan ik van start met de nieuwe uitdaging die ik gevonden heb.

Roland uit Rotterdam
Welke Professionals heeft mijn voorkeur boven een groter outplacementbureau, vanwege de wat meer persoonlijke aanpak, die ik als zeer prettig heb ervaren.

Echt zo gaaf en geweldig dat het zo snel is gegaan. nogmaals heel erg bedankt voor jullie hulp Anne-Marie en Milou!

Sevin uit Almere
Ik heb hele goede ervaringen met Welke Professionals. Er werken enthousiaste, gedreven mensen die mij zeer goed hebben geholpen bij de zoektocht naar een baan. Ze hebben mij steeds gewezen op leuke vacatures, ze hebben mij goed geholpen met het schrijven van sollicitatiebrieven en met de voorbereiding op sollicitatiegesprekken. Het was bijzonder prettig om niet alleen te staan in mijn zoektocht naar werk en soms gewoon even je frustraties over de arbeidsmarkt of je enthousiasme over een vacature kwijt te kunnen in een gesprek met Raymond of Anne-Marie.

Tanja uit Heerlen
Welke Professionals doen hun naam echt eer aan: ze pakken het hele outplacementtraject professioneel op! Zowel de intake, evenals het advies betreffende je cv en je social media profiel en het beoordelen van je sollicitatiebrief op basis van een vacature gebeurt snel en adequaat. Het persoonlijke contact met je directe contactpersoon, maar ook met de andere personen binnen Welke Professionals geven je het gevoel dat zij net zo betrokken zijn bij het vinden van een goede bij je passende baan als waar jij naar zoekt.

Ook het voorbereiden van sollicitatiegesprekken geeft je veel tips en tricks. Ook als dit binnen een kort tijdsbestek geregeld moet worden, zal er altijd iemand van Welke vrijgemaakt worden om je hierin te helpen. Zelfs een sterke persoonlijkheid die van nature elk gesprek zonder blikken of blozen ingaat. Krijgt nog diverse nuttige tools om nog beter een sollicitatiegesprek in te gaan.

De “aftel sales” nadat je ergens bent aangenomen is eveneens plezierig. Men blijft de eerste periode geïnteresseerd in je ontwikkelingen bij je nieuwe werkgever.

Ik kan ieder persoon die een stukje begeleiding nodig heeft in een outplacementtraject, maar ook ieder bedrijf die een werknemer wil laten begeleiden Welke Professionals aanraden. Ze geven je de steun en het vertrouwen die je tijdens zo’n traject extra nodig hebt.

Ben uit Leerdam
“zo kan het dus ook” dacht ik na het intake gesprek met Welke Professionals. Gewoon bij je thuis in je vertrouwde omgeving. Constructief meedenken over nieuwe mogelijkheden voor jouw toekomst. Het blijft niet alleen bij meedenken, ze helpen je ook actief mee. Naast het updaten van je cv en het redigeren van brieven, dragen ze ook vacatures voor waar je zelf nog niet aan gedacht had. Ze gebruiken hun netwerk om jou verder te helpen. Altijd vriendelijke en enthousiaste mensen. Even nog een hart onder de riem steken voordat je je sollicitatiegesprek hebt. Van die kleine dingen die het proces een stuk prettiger maken. Professionals die mensen zijn. Inmiddels heb ik een leuke baan gevonden en zie ik weer perspectief voor de toekomst, mede dankzij de geweldige begeleiding van Welke Professionals.

Nicolette uit Baarn