jun 19
Nieuws - testimonial

Testimonial re-integratieproject Frank

Mijn werk neerleggen? Ik dacht het niet! En dus ging ik door. Totdat mijn werk bijna letterlijk uit mijn handen viel en ik opeens thuis kwam te zitten, omdat werken echt niet meer ging.
Ik had een burn-out. Nu terugkijkend had ik eerder moeten stoppen, maar ja mijn loyaliteit naar mijn werkgever was groot. En ik dacht nog steeds dienstbaar te zijn. Maar dit dácht ik slechts.
Pas toen ik thuis zat moest ik wel toegeven dat ik niet meer dienstbaar kon zijn. Ik wilde wel werken, maar ik kon het niet. Een moeilijke periode. Maar toch kwam de dag dat ik voor het eerst weer een ochtend aanwezig mocht zijn. Op een andere werkplek binnen dezelfde afdeling. Om weer werkuren te gaan opbouwen. En mijn doel was om binnen mijn eigen organisatie een nieuwe functie vinden. Maar mijn herstel ging langzaam. Ik had tijd nodig.
En vervolgens gaf mijn ziekteduur aanleiding tot een extern re-integratietraject. Een andere baan buiten mijn organisatie? Dat wilde ik niet. Maar tegelijkertijd voelde ik wel een prikkeling. Wat zou ik eigenlijk waard zijn op de arbeidsmarkt? Zouden andere werkgevers geïnteresseerd in mij zijn?
Ik besloot om de uitdaging aan te gaan en dit traject een serieuze kans te geven. En hierin koos ik voor Welke Professionals. Een goede keuze, want de klik die ik in het eerste telefoongesprek voelde met een jobhunter van Welke, die is gedurende het gehele traject gebleven. En naast deze jobhunter kreeg ik zelfs een coach toegewezen met wie ik regelmatig contact onderhield. En een vraag die altijd werd gesteld bij het begin van elk gesprek was ‘Hoe gaat het met jou?’.
In deze gesprekken hielp mijn coach mij om te ontdekken wat ik wilde en waar mijn talenten en kwaliteiten lagen. Dit schetste in verbazingwekkend korte tijd een behoorlijk nauwkeurig beeld van mijzelf. En ook van het werkveld waar mijn talenten en kwaliteiten lagen. En dat was een verrassing! Ik had nog nooit aan dit werkveld gedacht, maar het klonk heel logisch. Dus vervolgens startte een periode van oriëntatie… zowel buiten als binnen mijn eigen organisatie waar nog steeds mijn eerste voorkeur lag, maar waar ik op momenten weinig perspectief zag. Totdat mijn coach van Welke mij aanspoorde om contact op te nemen met iemand uit mijn netwerk die al werkzaam was in het werkveld waarin ik aan het oriënteren was. En ik bleek nog meer collega’s te kennen die in dit werkveld werkzaam waren. En na enkele oriënterende gesprekken en bezoeken werd ik enthousiast. Dit is wat ik wilde.
En hoe bijzonder is dit, dat ik via een extern traject een leuke baan heb gevonden die heel goed bij mij past binnen mijn eigen organisatie! En hiervoor ben ik Welke Professionals heel dankbaar. Ik geloof dat wanneer iemand eerlijk durft te kijken, mooie mogelijkheden dichterbij zijn dan gedacht…