Werkgevers

Onze diensten voor u als werkgever

U zoekt een re-integratie- en outplacementpartner die vakkundig en betrokken is. Bovendien wilt u kwaliteit voor een passende prijs. Een partner die samenwerkt, net even verder denkt en gaat voor resultaat. U wilt goed geïnformeerd blijven, gevraagd én ongevraagd. Het betreft immers uw medewerker. Bij ons bent u dan aan het juiste adres! Kijk hieronder verder naar de inhoud van onze diensten.

Het begeleiden van een arbeidsongeschikte werknemer naar een baan buiten de eigen organisatie is specialistisch werk. Tenminste als het doel het bemachtigen van een nieuwe baan is en niet uitsluitend het voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Een gedegen begeleiding met als doel een succesvolle uitstroom vereist een op maat gesneden aanpak. Geen vaste programma’s, geen klasjes, maar individuele begeleiding. Coaching en begeleiding door onze re-integratiebegeleider op een vertrouwde locatie, bij voorkeur bij uw medewerker thuis. Intensief contact met een vaste jobhunter die uw medewerker ook echt ontmoet en sollicitatiegesprekstraining voorafgaand aan elk sollicitatiegesprek. Zomaar een greep uit de onderdelen binnen onze aanpak. En dat alles onbeperkt. Waarom? Omdat ieder mens anders is en dus een specifieke begeleiding én nieuwe baan verdient.

Wij willen u graag kennis laten maken met onze werkwijze en wat wij hiermee voor u kunnen betekenen. Bekijk vooral onderstaand filmpje.

Uw medewerker heeft reeds een WGA/ZW uitkering en is mogelijk al uit dienst. Of u nou eigen risico dragen bent of niet, deze medewerker drukt nog jarenlang op uw kosten. Niet altijd zichtbaar maar de kosten zijn er wel. Regie hebben is hierbij belangrijk. Meestal beschikken uw ex-werknemers nog over voldoende mogelijkheden voor een plek op de arbeidsmarkt. Uw ex-medewerker zal erg blij zijn met de begeleiding naar passend werk. Juist in deze arbeidsmarkt en juist als er sprake is van beperkingen. Voor u als werkgever zal een succesvol traject tot een enorme kostenbesparing leiden.

Of het nu vanuit een reorganisatie is, vanuit een mogelijk conflict of omdat een medewerker niet meer aan de functievereisten kan voldoen, de inzet van een outplacementtraject kent vele oorzaken. Een gedegen outplacementtraject, afgestemd op de wensen van werkgever en werknemer, zal het ontbinden van een arbeidsovereenkomst vele malen makkelijker en zelfs prettiger maken. Onze outplacementtrajecten kennen geen vast draaiboek, geen afvinklijstje en zijn nooit klassikaal. Samen met uw medewerker gaat de outplacementspecialist schouder aan schouder op zoek naar de mogelijkheden. Dit onder andere door het inzetten van onderzoeken/testen, coaching en regionale arbeidsmarktverkenning. Ook de toegewezen jobhunter gaat direct aan de slag maar dan met het vinden van passende vacatures op de arbeidsmarkt, het opstellen of redigeren van het CV en de sollicitatiebrieven. Elk sollicitatiegesprek wordt grondig voorbereid, één op één en zo vaak als nodig. Deze aanpak maakt dergelijke trajecten niet alleen succesvol maar is bovenal ook nog eens erg leuk!

Het is u vast wel eens overkomen. U heeft acuut een arbeidsdeskundig onderzoek nodig, omdat de bedrijfsarts dit adviseert of omdat er een andere noodzaak is. Vervolgens moet u lange tijd wachten op de uitvoer van het onderzoek en al helemaal op de definitieve rapportage. Verloren kostbare tijd. Snelheid, zorgvuldigheid en kwaliteit zijn de drie pijlers waarop wij onze onderzoeken doen. Bij Welke heeft u binnen 3 weken na het verstrekken van de opdracht een kwalitatief hoogstaand rapport waar u direct verder mee kunt. Deze rapportage bevat duidelijke en beargumenteerde adviezen en geeft u zo inzicht in de te ondernemen stappen. Daarnaast verlenen wij altijd nazorg; heeft u nog vragen of wilt u extra advies? Neem dan rechtstreeks contact op met de arbeidsdeskundige die de rapportage voor u heeft opgesteld en wij helpen u kosteloos verder.

Loopt u vast in een dossier, of bent u er niet zeker van dat alle noodzakelijke stappen gezet zijn en het dossier op orde is? Laat een grondige check op uw dossier doen. Hiermee mist u geen enkele re-integratie kans en wellicht net zo belangrijk: u voorkomt daarmee het risico op een loonsanctie die al snel tot tienduizenden euro’s op kan lopen. Onze specialist komt bij u langs en neemt het dossier van A tot Z door en geeft u adviezen over de stappen die gezet dienen te worden. Een dossierscan kan uiteraard ook een bevestiging vormen dat u op de juiste weg bent.

Snelheid, focus, creativiteit, resultaat- en actiegerichtheid zitten bij Welke in het DNA. Het gaat binnen de dienstverlening om resultaat; duurzaam en op een zo kort mogelijke termijn. Dit is goed voor zowel de werkgever als de werknemer. Het gaat bij ons om partnership. En partnership is alleen mogelijk bij het leveren van uitstekende resultaten, vloeiende communicatie en daarmee 100% vertrouwen. Graag benoemen wij een aantal van onze speerpunten voor u:

 • Elke re-integrant krijgt een vaste re-integratiebegeleider én jobhunter!
 • Begeleiding aan huis; prettig, vertrouwd, geen reistijd en het belangrijkste: het vergroot de inzet, motivatie en daarmee de kans op positief resultaat.
 • Altijd individuele begeleiding, niet klassikaal.
 • Ieder mens is uniek, dus altijd maatwerk en flexibel (kosteloos) bijsturen indien nodig.
 • Detailinzicht in de regionale arbeidsmarkt en mogelijkheden.
 • Vacature zoeksysteem met eigen inlog. Krijg als eerste de nieuwste vacatures passend op het profiel.
 • Multidisciplinaire aanpak met eigen Arbeidsdeskundigen, specialisten sociale zekerheid, Arbeid en Organisatie deskundigen, en Re-integratiespecialisten.
 • Aktie bij stagnatie, niet blijven ‘aanmodderen’.
 • Begeleiding nodig bij de WIA aanvraag? Welke neemt dit indien gewenst standaard mee.
 • Welke zet de instrumenten en activiteiten in, omdat deze bijdragen aan het beoogde resultaat. Niet omdat het lekker afvinkt op een lijstje. Ook zetten wij deze instrumenten zo vaak als nodig in, kosteloos. Gericht op de snelste weg naar duurzaam resultaat.
 • En tenslotte, bijna vanzelfsprekend: open communicatie, gevraagd en ongevraagd advies en heldere rapportages zijn uiteraard standaard.